Een echt diploma?

 

Beste ouders & verzorgers,

Regelmatig krijgen wij de vraag waarom wij ons eigen zwemdiploma voeren.

 

Helaas kent de zwemwereld geen officiële zwemdiploma's, zie:

 

Aanbieders die volgens de term "echte" zwemdiploma wordt verwezen is destijds ontstaan doordat de gemeente baden over zijn gegaan naar... sinds .. is dit 

 

Echter is het in Nederland zo geregeld dat iedereen zwemles mag geven en of diploma's mag uitgeven.

 

Geschiedenis zwemdiploma's

 

 

Onze visie en ervaringen

Wij bieden alleen zwemles door minimaal niveau 3 opgeleid personeel (Sociaal pedagogisch medewerker, Bewegingsonderwijs of ander lichamelijk / pedagogisch opleiding).

Naast minimaal niveau 3 hebben zij zwemonderwijs diploma behaald. 

Wij vinden achtergrond van onze lesgevers belangrijk om dit toe te kunnen passen bij kinderen, belevingsgericht & plezier in zwemles voor een kind is ons uitgangspunt. Door plezier kunnen ze beter de kennis opnemen en zwemvaardigheden eigen maken.

Tevens hebben wij onze diploma's meer aangepast naar de omstandigheden van ons klimaat.

De eisen van A diploma zullen iets "zwaarder" zijn dan van andere collega's omdat kinderen bij onze zwemschool met lange kleding meerdere malen gaan oefenen en afzwemmen voor hun A diploma.

Ook als de kinderen een uitnodiging krijgen voor diploma zwemmen zullen zij voor 99 procent geslaagd zijn omdat wij weten dat de diploma zwemmer alle zwemvaardigheden ruim schoots eigen heeft gemaakt.  

Pedagogisch gezien wensen wij niet de angst, trauma ervaring met diploma zwemmen dat deze niet succesvol is behaald. Onze wetenschap is, dat dit altijd bij blijft bij een kind. Deze negatieve ervaring nemen zij voor hun leven mee waardoor "zwemmen" negatief kan worden ervaren. Juist dit is niet de bedoeling, het is juist goed na het behalen van zwemdiploma's dit goed te onderhouden.

 

Waarschijnlijk zijn er nu ook ouders/verzorgers die de "haak" bij het zwembad zich nog goed kunnen herrinneren van vroeger of dat zij zelf een keer een diploma niet hebben behaald bij het afzwemmen. 

 

Waar diffrenseren wij van andere zwemscholen:

- Minimaal niveau 3 opgeleid daarnaast zwemonderwijs opleiding gevolgd

- Vaste instructeur, eventueel een invaller wat van te voren wordt aangegeven via een bericht

- kleinschalig opgezet

- persoonlijk contact

- Bij stagneren van ontwikkeling wordt dit met de ouders / verzorgers besproken om hier vanuit een keus te maken voor de voortgang van zwemles

- Onderhoud waterkwaliteit in eigen beheer

- Zwemplan niet vanuit alleen vanuit de 

- Geen standaard wekelijks lesprogramma, meegaan met de ontwikkelingen van het kind en oefenmateriaal aanbieden waar nodig / extra ondersteuning gewenst is. O.a. duiken, klikkies, bepa zwemschoenen etc.

- Zwemscore: zelf afmelden van lessen, zelf lessen inplannen wanneer het uit komt, lestegoed blijft staan tot gewenste diploma is behaald

- Laatste 5 minuten van de les spelen, hier leren kinderen veel van en kinderen .....

- 99 procent behaald zwemdiploma tijdens diploma zwemmen

- Na behalen van diploma blijven kinderen in dezelfde groep wat logistiek prettig is voor de ouder/verzorger tevens bied dit structuur voor de kinderen.

 

 

 

Het is misschien ook leuk om te weten:

Zwemschool De Waterspin

* Sinds 1992 is in dit gebouw een zwemschool gevestigd, opgezet en zwembad gemaakt door Familie Groenbroek tevens eigenaar van familie bedrijf Gillet zwembaden zwembaden bouw.

* Stephan Groenbroek, eigenaar zwemschool De Waterspin & kleinzoon van oprichter zwemschool, is zwembadbouwer, werkt bij Gillet zwembaden wat sinds 2004.

* Tevens komt Stephan Groenbroek bij meerdere zwemscholen om onderhoudwerkzaamheden uit te voeren en blijft hiermee ook in contact met andere aanbieders/ zwemdiploma aanbieders. 

* Stephan zijn vrouw heeft een pedagogische achtergrond.

* Mieneke Groenbroek heeft jaren zwemschool gerund aan Oudeweg 54 (Aqua Luna)

* Personeels leden hebben meer dan 10+ jaren ervaring in zwemonderwijs