Veelgestelde vragen

 

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind inschrijven?
Inschrijven kan op elke leeftijd. Vanaf 4 jaar zal het kind opgeroepen kunnen worden, dit natuurlijk in overleg met de ouders/verzorgers, om te starten met de zwemlessen.
Hoe groot zijn de groepen?
De grootte van de groepen hangt een klein beetje af van de fase waarin uw kind zich bevindt. De start-groep bestaat uit maximaal 8 kinderen.
Krijgt mijn kind altijd van dezelfde instructeur les?
Wij proberen zoveel mogelijk dezelfde instructeur voor de groep te hebben, uitzonderingen daargelaten.
Is het mogelijk om van lesdag te veranderen?
In sommige gevallen is het mogelijk om van lesdag te veranderen, dit na overleg.
Kan ik als ouder iets doen om het leren zwemmen te versnellen?
U kunt het voor uw kind makkelijker maken door veel te gaan zwemmen. Doe dan geen oefeningen, maar maak het zwemmen leuk. Ga samen van de glijbaan of doe spelletjes. Uw aanwezigheid zorgt ervoor dat uw kind zich op zijn/haar gemak gaat voelen in het water. Dat geeft zelfvertrouwen!
Geven jullie ook snelcursussen?
Wij geven snelcursussen voor de zwemles in specifieke weken in het jaar, u wordt hiervan ruim van te voren over geinformeerd.
Hoe worden de ouders op de hoogte gehouden van de vorderingen van het kind?
Wij registreren de zwemontwikkelingen van de leerlingen op een wijze die recht doet aan de omvang en de mogelijkheden van de zwemschool. Wij houden nieuwe vorderingen bij in zwemsore omgeving. Voor vragen kunt u een mail sturen zodat 1 van onze instructeurs contact met u opneemt.
Hoe moet ik een inhaalles plannen of mijn kind afmelden voor de zwemles?
Via zwemscore kunt u zelf de gewenste les afgemelden. Hiervoor krijgt u een inhaaltegoed, deze kunt u zelf weer inplannen via zwemscore.
Mijn kind is ziek geweest, mag hij/zij de les inhalen ?
Uw kind mag een les inhalen als u de les tijdig heeft afgemeld via uw zwemscore omgeving en hiervoor een inhaaltegoed heeft gekregen in uw zwemscore omgeving. Indien uw kind meerdere lessen door medische redenen moet missen, stuur een bericht naar info@zwemschooldewaterspin.nl Lessen gemist door afwezigheid en geen afmelding wordt niet omgezet naar een inhaaltegoed. Wij houden namelijk de plek wel open voor uw kind. Wij stellen het zeer op prijs dat u uw kind bij afwezigheid ook daadwerkelijk afmeld voor de les via zwemscore.
Mag mijn kind een zwembrilletje op?
Leren zwemmen is op de eerste plaats zelfredzaamheid en als uw kind in de praktijk te water geraakt, bijv. in een sloot of meer, is er ook geen zwembril. Leren kijken en oriƫnteren is een belangrijk onderdeel van het leren zwemmen.
Hoe lang duurt het voor mijn kind zijn A- diploma heeft?
Ieder kind leert zwemmen in zijn eigen tempo, wat grotendeels ook afhangt van de motorische ontwikkeling van het kind. Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om in hun eigen tempo te leren. Hiervoor vragen wij vooral geduld en vertrouwen van de ouders/verzorgers.
Mag mijn kind een legging/tregging aan tijdens het afzwemmen?
Nee, de doelstelling van gekleed zwemmen is het nabootsen van een realistische situatie waarin een kind terecht kan komen. Daarmee zorg je ervoor dat kinderen niet in paniek raken als deze situatie zich daadwerkelijk voordoet. Als je kleding aan hebt, plakt dat aan de huid. Een kind kan daarvan in paniek raken als hij/zij dat niet gewend is. Kleding die naadloos aansluit op de huid heeft dat effect niet. Om de kinderen zoveel mogelijk voor te bereiden op de realiteit en het voorkomen van een paniekreactie, is naadloos aansluitende kleding niet toegestaan.
Hoe vaak wordt er per jaar afgezwommen?
Wij zwemmen gemiddeld 6x per jaar af. De data waarop dit plaatsvindt, worden vooraf met ouders/verzorgers gecommuniceerd.